Monday, June 21, 2010

Aduhai!

Salam guys.

So I'm currently in Lintas now as I typed. Ugh been working my ass off to do assignments that we have to submit by the end of this week! Haih you tell me lah. Me & Sasa decided mau settle soal assignment nie awal awal lah supaya nanti bole rileks rileks guyang kaki la kan. Aiseh.

Hm tadi jalan kaki p Yoyo jap. Well mengidam mau minum Chocolate Milky Tea + Pearl kono. Eksenn betul lah. Haha. Tadi lunch masak nasi & goreng nugget ja. Darurat kah? Gitulah hidup rumah sewa kalau sudah 10 orang dalam rumah. Sendiri mau ingat.

Hmm boring kat rumah nie. Bah apa inda, sudahlah teda Astro, dapat siaran pun Tv3 ja. Main kau. Habis segala wayang Cina diantam. Layan sejala. Kalau di rumah nie? Pui, haram aku mau tengok wayang teteda. Wakakaka. & yes aku masi lagi pakai baju tadi tengahari since aku belum lagi mandi. Sekarang sudah jam 11pm tepat. Paling manang lah nie kali.

Besok? Hm maybe buat assignment ngan dorang Arip. Jalan lagi, duit lagi. Hm tak sabar aku mau tunggu PTPTN keluar. Mau settle hutang untuk semester nie kat Unrazak then the baki, ehem paham paham lah kan. SHOP-TO-THE-PING! $$$$$$
Yeayeaa!

Bah, itu jala cerita kita nie hari ah. Teda papa juga, anu bah nie kasi rehat rehat mata kono dari buat research. Muahaha mengada-ngada kan? I knowwww.

Kay guys, thanks for reading! Love you all bah.


Muahs xo

Sunday, June 20, 2010

Salam guys!

Hello pembaca blog yang sangat aku rinduiiiii! Lama aku tak update kan? Well as I mention on my previous pst, aku dah stay kat hostel kan? Jadi kehidupan aku sekarang agak busy. Yes I tell you, AGAK BUSY! So minta maaf & ampun lah kalau jarang jarang sudah update. Mana lagi assignments belum buat! Main kau, 26hb sudah kena suruh hantar, rilek lah guyang kaki dulu kita. Wakakaka.

Okay lah, sudah sudah merapu, kita start cerita kita ah. So kemarin, bersamaan dengan 19hb Jun 2010 (Sabtu), aku ngan bebudak Photography Unirazak buat outing kecil kecilan lah org bilang. First tu plan kat JP, sekali pagi pagi buta jam 0700pagi lagik sudah si Lily text kata pindah venue. Nda kah bingung si kawan saturang nie. Then pegi lah Shangri-la Resort kat Tanjung Aru tu. Best gak! Pagi pagi lagi dah tercegat kat sana. Time time orang Korea masi lagi bertaik taik mata tidur, kami sudah meng-snap snap photos kat sna. Tapi takpa, berbaloi juga. After done kat sana, kami pindah pegi 2nd location iaitu kat rumah usang tepi jalan otw mau pegi Shangri-la Resort tu gak. Ntah apa apa ja location dia tu. I ikut the seniors ja. Tapi memang berbaloi lah. Nice shot I got there. Cun la! Haha sudah hampir sejam berpanas & bertungkus lumus mengambil shot yang indalah juga lawa bah kan. Besa lah, amateur ja aku nie. Apa juga.
Tapi memang berharga bah pengalaman tu. Ngehehe. Oh lepastu kami p lah lepak kat Beach 2. Bibi fetched me around 12pm.

Wanna see the photos guys? Walau pun taklah seberapa. Cukup cukup makan ah. Enjoy jala ah you guys!


Meet Mahira, our President.

Zeeeebbbraaaaa

Seniors #1

Seniors #2

Model of the day, Tabitha.

Uisehhh, model lah kono.

Random shots.

Lily & model of the day #2 (nie aku taktau nama dia haha)

Lilyyyy

0800am view.

Ahh nie paling teteda. Main kauuu.

Kat Suria, before watch Toy Story 3. Sempat bah, kenapa inda.

Hehe paham paham la ahh.



Wednesday, June 16, 2010

No more updates.

Salam guys.


Hmm yes as you all can see the title up there. I ain't no more updating this blog. I knowww. Ishh me pun x suka bah. TETTTT! Hahaha just kidding you guys! Haha nda bah. Main main ja bah tu. Manalah bah aku sanggup x update blog kesayangan nie kan. Ngehh acah ja tu. Nda, gini bah cerita dia tu, bukan aku x akan update, cuma start besok, aku akan jarangggg sekali update blog. I repeat kay, JARANG! Pasal? Pasal today I kena masuk hostel/rumah sewa kat Lintas. And yet I don't have any broadband! Yes you tell me lah. Selama nie kat rumah kan pakai Wifi. Jadi kononnya x perlu lah sangat mau beli beli broadband nie. Sudah sampai time time gini narulah terkapai kapai konon. Sheesh! Tapi nda pa, tenang ja 2,3 hari okaylah sudah tu. Adalah sudah nie saturang om meng-update. Haha. Insya-Allah yerr, kalau teda aral melintang.

So rasanya itu jala kan? Yea, ini ja bah aku mau inform sama you guys nie. Haha bikin suspen ka first first? Aii besa, aku bah nie. Wakakaka. Okay okay, I'll stop my lil crappy talk here. So see you guys soon kay. As soon as I got my broadband, this blog will be the first one I'll update. Cehhh.

Okay you guys take care tau? Jgn nakal nakal yer. Love you all bah!


Muahs xx

Tuesday, June 15, 2010

Hangout with my babes!

Salam guys!

Okay so straight to the point la ah. Bukan apa, baru sampai rumah nie. So paham paham lah, penat lah bah kan. Update pun sikit sikit jala. Heh. Okay so tadi, finally! Dapat juga hangout dengan my babes suma! Okay okay I list nama dorang kay; Hanna, Nana, Bell & Leyza! Oh btw Hanna ada bawa cousin dia juga tadi. Fatinie kah nama dia kalau x silap, hehe. Happy sangat sebab dapat juga jumpa. Bukan apa, before nie memang ada plan juga mau hangout, tapi masing-masing busy then tangguh tangguh lagi. Adehh. Tapi tadi dapat juga. Wee tu yang best tu =)
So first, me & Bibi pegi ambi Hanna di Penampang kat rumah datuk dia. As I mention earlier, Hanna bawa cousin dia. Then terus minta Bibi drop us at CP. Sebab dorang Nana ada kat sana sudah. So sampai sana terus p beli ticket. Yes we all tengok wayang. But before tu, pegi isi perut dulu lah, of course! Haha grab our lunch at La Manilla then by 2:15pm masuk hall. Kami tengok A-Team. Best jugak lah that movie. I rate 3/5. Hehe. Then after movies, Hanna bought her things in Popular then we all went to Warisan, kasi jumpa Nana with Bibi ( kan dorang bestie, jgn salah paham bah, hehe) After that, I can't stay lama lama kan since I have to balik Papar. So me & Bibi hantar Hanna & her cous balik lah.

Photos for today? Of course ada! Scroll down jer =P

Yay, Hanna hugged me!

Fatine, Hanna & myself

Bell, Leyza & Nana

Lunchiee

All of us.

Okay so that's all I guess. Hehe. Short update jak kan? Sorry yerr you guys! Btw, I had a BLAST with my babes today! Love themmm! Thanks for reading. Love you guys also!

Muahs xx

Saturday, June 12, 2010

Cous-ins!

Salam guys!

Okay short update for today kay? Bukan malas atau pun teda mood mau update, soalnya ada game main sekarang! Argentina VS Nigeria. Yalah, kamu pun sedia maklum lah kan sekarang nie tengah busy musim FIFA World Cup jadi paham paham lah. Yes, saya mengaku, saya memang agak minat tengok bola. Boyish much? You tell me! Haha

Okay so tadi I go out with my cousin, Anibie. & yes, I drive kay! I tak drive keta auto, I drive keta manual (dongak dagu lah juga,banggalah sikit)! Haha kamu fikir jala kalau time jam! Paling exercise lah aku bah. Sengsara jugak bawa manual nie. Tapi takpala, bagus juga untuk kesihatan di samping dapat meng-campinkan lagi diri ini. Then arrived KK around 1230pm, direct pegi Lintas then off to Suria. Yes, watched The Karate Kid. That movie, hmm I gotta say okay. I rate 4/5 but yet, argh! Lama gila bah tu wyg! Sheessh! 2jam 40mins kalau x silap! Whatdepakkk?! Kau ingat nie wayang hindustan kah? Kalau wyg hindustan aku ble trima lagi. Staga, chill lah bah Sher, inda kan pasal movie pun mau naik bengang kan? Cool lah. Seseseh. Then by 430pm, after done with movies, stop by di Putatan jap, p makan then balik! Yes, begitulah hariku hari ini. Tak lah juga se-best yang anda sangka. Besa jala bah.

Oh tidakkk, teda photos pula for today =( *sobs ada tu memang ada, tapi photo aku tengah SS (syok sendiri) time jam! Mau juga kamu tingu kah? Bah yala, upload jala bah kan. Hahaha. Sorry yer guys =P

Enjoy ze photos & take care! I love you all kays?

Close-up yang melampau! Hahaha

Candid berabiss

Aiseh sini control lah pulekk

I miss you!


Hey mister,
I miss you!
Yes, you!
You over there!
Yuhuuu!
I'm here missing you like only God knows how!
Yes, you bah.
Can you hear me or just read this?
Can I just hug then kiss then hug then kiss you again & again?
Or can I munch then bite then merge you back & then munch & bite you all over again?
Can I can I?
I know this may sound sick, but who effing care right?
I miss cuddling with you.
To laid my fingers on yours.
Screw kissing on lips!
I miss you kissing my forehead.
Yet for me, that's the most sweetest thing you've ever done to me.
& for all the above dear,
despite the bitterness we've been through together,
I still am, will & always love you, Zulfadhli!
for better or for worse!
Insya-Allah, Amin!


Friday, June 11, 2010

Second adventurous!

Salam guys!

Okay so ehem ehem! Cehh apa yg korang perasan visit blog aku nie kali? Seseseh template baru tuuu babe! Wakaka ( banggala tu, baru itu!) Okaylah, aku mengaku lah. Actually aku nie nda lah 'pro' sgt bab edit edit HTML & yang sewaktu dengannya tu. Minta ampun la aku awal awal ah. Memang sa tida sampin! (orang kadazan dusun sakap) Jadi paham paham lah dimana atau ada yang silap & salah yer. I budak baru belajar ler. Beselar yer. (yaks Sher! Sabah mode on!)

Kayyy cukup cukup lah merapu tu, Sher! So tadi mcm besala kan, ada class. Fuh very very tiring! Jam8 pagi sudah lah aku tercegat kat Unitar tu. Maka lect dia belum masuk & almost half an hour juga kami tunggu dia.Pfft! Takda disiplin langsong laa! & our class sangat sangat packed okay! Ishh tak sukaa. After habis class, aku stay lah kejap kat rumah/hostel utk students Unirazak tu. Sasa a.k.a my coursemate stay kat hostel kan. Well dia dari Tawau, so yeah. Okay lah juga rumah dia tu. & fo sho, keadannya memang tidak seperti yang aku sangka. Hmm then after genap sejam lebih aku kat rumah dorang tu, aku chow lah dari sna. Agak malu yer untuk mengintu! Haha. Then me, all by myself took a bus dari Lintas pegi KK. Nahh, kau tingu betapa berdikarinya sudah aku! (yes, saya memang agak bangga) Bukan apa, best juga bah naik bus nie. Dapat tengok macam macam ragam manusia! I tell you! Bagi mereka mereka yang nda pernah naik bus tu kan, memang nda lengkap lah hidup kamu! Betul, wa cakap lu! Then arrived KK, jalan kaki lagi pegi CP ( kalau 2,3 hari gini bisa batak badannya), teda City Bus bah time tu. Ntah napa bongok betul lambat nie! Sheesh so sampai CP, apa lagi? Jalan jalan lah alone! AGAIN I TELL YOU! BESTTTT DOHHH! Beli barang utk buat assignment kat Eaton & Popular. Then around 1pm gitu, Lily text bawa pegi 1B lah pulakk. So she fetched me sana depan Sinsuran! Agak lama lah juga aku tunggu dia. Kering jugak ah =,="
Sampai 1B terus pegi beli ticket, Lily bawak tengok Lagenda Budak Setan. Movie start 2.30pm, so stay kat McD jap. Then aku pegi lah meng-visit si Ayink ( rutin nie kalau pegi 1B). Gilaaa bebeno lar si Ayink nie! Adaka dia pegi bagi aku 1box Donashi's Big Apple for free! Ngehh (actually dalam hati suka gila) 2.30pm masuk hall, jam4pm aku kuar dah. Sedih jo, x habis tengok LBS =( Tapi tak apa lah. After that balik pegi naik bus lagi! Main kau, nie kali lah aku paling manang! Hahaha! Then sampai Wawasan terus Papa ambil & home. Yay & now saya sangat penat kay?

What I wore today.

Ini time pagi pagi. Tingula muka pun pucat.

Offla dulu. You guys enjoy la baca cerita I yang tak lah seberapa nie. Ngehss. Love you all bah!

Muahhs!