Thursday, June 3, 2010

UNIRAZAKIANS

Salam guys!

Hello hello! Heh sorry ek mau dkt 2 hari x update right? Ngeh! Bukan apa bah, panat sa! Kenapa penat? Nah, ini la nie mau cer. Layan ja ahh kamurang!

Day #1

Okay so as you all sedia maklum, aku dengan rasminya telah menjadi salah seorang mahasiswi Unirazak KK ( dorang x panggil Unitar dah, baru this year tukar nama tu ). So kemarin, bersamaan dengan tarikh 2 Jun 2010 ( Rabu ) aku telah menghadirkan diri ke Wisma Sidma, Lintas dimana ceramah untuk pelajar - pelajar baru telah diadakan disana ( yaii apasal ayat skema smacam nie? Pui! Okay kembali ke dunia yang nyata Sher! ) Jadi I have to go la kan, since dia sudah warning awal2 time mendaftar, 'your attendance is compulsory!' so teda pilihan! Memang boring tahap gaban sek! Aduhaii! Bah, kamu bayangkan lah duduk di kerusi dari jam8 pagi sampaila 5 petang! Nda kau rata burit! Mana lagi teda kawan! Ya Rabbi, Tuhan jala tau. Actually, kawan tu memang ada. You know, mesti lah bah mau cari kawan kan? Gila tu mun inda. Then aku terrr-make friend lah sama saturang girl nie. Aku terr-make friend sama dia pun secara x sengaja. Well, aku terr-lambat datang bah kan pagi tu, time semua orang berkumpul sudah dalam dewan sana barulah kono aku gete-gete sampai ah. Then terr-paksa lah aku duduk di belakang2, dimana tulisan di dalam skrin nun didepan sana pun macam kutu babi ja aku nampak! Lepas tu, disana la aku terr-duduk sebelah girl yang aku mention earlier tadi. Nda elok juga kalau aku membuta tulikan dia right? So aku tegurla, tanya nama, asal, umur, course apa dia ambil di Unirazak. Then dia jawabla, first2 tu okay la. Dalam hati aku pun, "Oh, kira baguslah juga budak nie, bolehlah nie jadi geng". Kononnya lah! Aku bawa lah cerita2 lagi, nahh boss! Di situlah keluar belang dia. Bukan lagi belang kali, segala tampang pun keluar. No offense lah kan, tapi nie girl ah memang wap berabis! Wa cakap lu! Aku tahan ketawa ja dgr dia b'cerita. At the same time, kasi iya-iya jala apa dia cakap. Lagi satu, actually nie girl asal dari Semporna. Memang dari slang dia bcakap pun sudah dapat detect bah. Baru tu berusaha keras nie bah dia mau menukar slang time dia cakap sama aku. Slang orang kk lah kono. Aduhaii, sekali aku terdengar lah dia becakap di telefon kan, mak aiii! Keluar bugis dia trus jo! Mau gulik-gulik juga aku ketawa! Tapi x elok lah kan? Tahan jala ==" lepas tu, handphone dia lagi? Setiap 2,3 minit bebunyi! Kalau setakat beep satu kali aku ble trima bah. Ini kan, mau satu lagu bah dia kasi habis! Memang penyiksaan gila babeng la! Mau concentrate dgr briefing pun susah! Maka, dalam hati aku pun, "haii susah dia nie, reject lah jadi geng, meranaaaa aku nantiiiii!". Then ngam2 sebelah & belakang aku ada this sekumpulan lelaki. Okaylah juga, baik juga dorang tu. & guess what?! Kami satu course lagi tu! Punya happy terjumpa juga orang2 yang bakal jadi coursemate ( aiseh, kalau dulu jaman sikulah classmate! ngeee ). So by 5pm, kami pun bersurai lah. Maka cepat2 aku lari dari tu 'girl'. Haha, Jahat kah aku? Manada bah kan? Kalau kamu pun mesti gitu juga kan? Heh okay so aku sertakan gambar lah juga sikit kay? X byak sgt gambar, well paham2, saya agak malu sedikit hendak meng-snap photo during that briefing.

Okay, I look weird izzit? Heh!

During briefing time, we're all asked to wear the same tees.


Day #2

Okay sekarang kita cerita apa yang happened pada hari yang ke-dua kay? Which is today! Hah saja ja tu bikin suspen sikit. Hehe so harini seperti biasa, aku datang agak lewat lagi! Like DUH! Jam gila doh! Tapi agak best juga sebab not only me yang lambat yer! Banyak lagi, so berlagak cool lah konon si kawan satu nie. Haha! Activity harini sangattttt bestttttt! Ya x menyesal datang orentasi nie! And and I get to make some new friends lagi! WAYYYYY MUCHHH BETTERRRR than the 'girl' yang kemarin tu! I repeat, WAY MUCH BETTER KAY! Syukur Alhamdulillah, Allah ketemukan juga aku dengan orang yang sejiwa, sekepala, sekaki, setangan & segala-galanya lah! Haha nasib baik jugalah senior yang organized the orentasi buat ice breaking & divide all of us into 10 groups! Just see how much we're in one hall! You tell me! Tapi x juga sesak lah. X juga bau-bauan yang mengundang ketidakselasaan. Syukur! So I'm in this group, nama kumpulan? Alah, group 6 ja. Hehe 16 org kami suma dalam satu kumpulan tu. At first malu2 kucennngg lah juga semua. Masing2 dgn handphone masing2. Aku nda lah, well teda juga org mau ditext kan pagi2 gitu. Mau harap Bibi bangun jam9 pagi? Haram! Kau tunggu lah sampai kucing beranak 10! Haha. Tapi memandangkan kami nie 1 group kan, jadi kenalah berkenalan juga. Ohya, yang lucunya kan faci kami kan, ehem! Agak lembut yer ( yes, our faci is a 'he') So disanalah aku jumpa sahabat sejiwa, sekepala & etc tu! Haha bukan 1org ja tauu, 7org skaligus! Aiseh, hebatt! They are Lily, Lynn, Teng, Beatsy, Sasa, Efa & Jenny. But unfortunately, kami x satu course! ='( sodihhh! Sasa jala satu course sama aku. Tapi daripada dorang suma nie, aku palinggggg ngam lah sama c Lily nie. Main kau, org KL lagi tu. X sangka lah ada orang dari other state yg akan sejiwa sma aku. Totally diff lagi tu kami. Fyi, she's 5years older than me! But yet, dia sgtlah kebudak-budakan! Itu yang bagus! Hehe & ofcourse dia org yg bertudung. Nda lah litup! Yuna2 gitula style dia. I selese ler bekawan ngn die. Ops agak2 Sher, Sabah buat cara org Sabah! Then tadi juga aku jadi wakil group buat presentation di depan! Both me & Lily. Okay la juga. Walaupun agak gementar pada mulanya! Haha & fyi, we have to speak in English! Nda kau, sanalah juga diantam English tunggang tebalik. Haha ambik lah kau! Lepas tu apa lagi ah? Hmm oh by 4pm kami donelah, and aku sma c Lily stay la d luar tunggu mau kena ambil kan. Heran betul aku, berapa hari berturut2 sudah hujan lebat gila sebelah petang! Bikin geram! Sheesh jgn ckp lah sebelah Lido sana, banjir siot! Hmm harap2 lah juga hujan x turun dgn begitu drastik sekali lagi. Hujan sikit2 boleh lah. Hehe ohya! Mau juga share photos sama kamu bah. Mau tingu? Scroll down yer =)

Nah, inilah Group 6! Haha Semangat 1Malaysia nie, jangan kamu! Segala bangsa ada.

Haha. Bah ini paham2la siapa. Cehh

Astaga! Panjang sdh karangan aku rupanya ah. Okay2, aku stop dulu lah ah. Memandangkan skrg pun sudah agak lewat & tomorrow mau jalan lagi. Ughh sengal laaa!
Kay guys, thanks for reading another crap from me. Heh love you all to bits!

Muahs xx

No comments:

Post a Comment